top of page

Секрети гідної нації


Свято Гідності та свободи визначається щорічно 21 листопада на честь Помаранчевої революції та революції гідності. Цей день відзначається з метою утвердження ідеалів свободи та демократії, віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Саме 21 листопада 2013 року почалися перші протести української громадськості у відповідь на рішення кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. В цей час ми маємо як ніколи проявити свою любов до рідної України. Зараз нашій країні неодмінно потрібно бути єдиною та згуртованою. Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська, з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави. Борються за її єдність та цілісність. Трагічні події в Україні, починаючи з листопада позаминулого року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина України. Кожному з нас необхідно усвідомити за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям небесна сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.

З нагоди цього дня, 23 листопада у шкільному музеї СЗШ №27 пройшли урочисті та меморіальні заходи за участі учасників революційних подій та бійців АТО. Захід пройшов під гаслом патріотичності й любові до рідної держави.

Запрошені гості Станіслав та Георгій наголосили на тому, що український народ віками виборював свою свободу та гідність, починаючи від козацтва, закінчуючи нашими днями. Предки, як і ми, вимушені були захищати територіальну цілісність своєї держави. Учні уважно слухали розповідь бійця «На фронті радіють їх волонтерській допомозі, особливо - дитячим малюнкам та браслетам ручної роботи (при цьому очі бійця заблищали, всі притихли і це єднання душ відчули всі присутні) - ось це те, заради чого ми не втрачаємо Силу Духу», - сказав Георгій і продовжив «Заради вас, вашого спокою, мирного неба над головою, щоб ви мали змогу спокійно навчатись та займатись улюбленою справою!»

Бійці АТО із вдячністю отримали подарунок від наших учнів – ангел, зроблений своїми руками.

Прощаючись, так по-чоловічому, хлопці тисли руки та фотографувалися. Ці зустріч на довго закарбувалася у пам’яті учнів СЗШ №27.

bottom of page