top of page

На варті Гідності

Сьогодні на нульовці класні керівники 5-8,11 класів провели єдиний урок присвячений вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні. Для більш старших юнаків та дівчат 9-10 класів заступник директора з виховної роботи Пастернак Любов організувала урок-реквієм, де ведучі разом із молоддю декламували вірші, дивилися фото та відео матеріали про протистояння на Майдані 18-21 лютого.

Педагоги закладу завдяки традиційним заходам пам’яті прищеплюють любов до батьківщини, виховують патріотично свідому молодь, розвивають бажання стати гідним громадянином. І тоді на вулиці Інститутській в болючі та не нелегкі для кожного українця дні стояли, билися патріоти. Під кийками силових підрозділів режиму Януковича було замордовано близько 100 жертв, яких і назвали Небеснею Сотнею.

20.02.2014 р. о 22,17 год. Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», більшість представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

bottom of page