top of page

Мова - наша автентичність.

В школі до дня Рідної мови було проведено більше 9 літературних, мистецьких та інтелектуальних заходів.

Протягом дня батьки, педагоги, технічний персонал та учні прийняли участь у флешмобі «Говори українською».

Учні молодшої школи розмальвували вишиванку в рамках акції «Українська мова – мова кольорова», разом з класоводами долучились до хорового читання вірша про Українську мову.

Вчителі української мови та літератури Дмитрієва Вікторія та Мартиненко Наталія. провели круглий стіл для учнів 11 класу «Я і моя рідна мова» та диктант єдності «Без мови немає народу» Підлітки активно обговорювали сучасні проблеми мови та залюбки тестували свої знання на практиці.

Перерви не залишились без уваги. В рекреації першого поверху всі охочі приймали участь у вікторині «Я знаю українську мову», яку провели заступник директора та інженер-електронік Шахов Ігор. Ведучі задавали каверзні запитання, за правильні відповіді учасники отримали солодкі подарунки. Завідуюча бібліотекою Масленікова Ольга провела караоке-перерви, учасники співали українські пісні. Всі ми знаємо, що українці співуча нація заходи 21.02 це в котре довели.

В нелегкий для країни час заходи, які направленні на популяризацію української мови стали невід’ємною частиною виховання молоді. У справі формування і захисту нашого інформаційного простору важливим є створення умов для поширення власного культурного продукту, зокрема українською мовою. Це складне завдання, у виконанні якого беруть участь Президент України, Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Держкомтелерадіо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, освіта, громадські організації, інтелектуальні центри, митці, активісти. В школі до дня Рідної мови було проведено більше 9 літературних, мистецьких та інтелектуальних заходів. Протягом дня батьки, педагоги, технічний персонал та учні прийняли участь у флешмобі «Говори українською». Учні молодшої школи розмальвували вишиванку в рамках акції «Українська мова – мова кольорова», разом з класоводами долучились до хорового читання вірша про Українську мову. Вчителі української мови та літератури Дмитрієва Вікторія та Мартиненко Наталія. провели круглий стіл для учнів 11 класу «Я і моя рідна мова» та диктант єдності «Без мови немає народу» Підлітки активно обговорювали сучасні проблеми мови та залюбки тестували свої знання на практиці. Перерви не залишились без уваги. В рекреації першого поверху всі охочі приймали участь у вікторині «Я знаю українську мову», яку провели заступник директора та інженер-електронік Шахов Ігор. Ведучі задавали каверзні запитання, за правильні відповіді учасники отримали солодкі подарунки. Завідуюча бібліотекою Масленікова Ольга провела караоке-перерви, учасники співали українські пісні. Всі ми знаємо, що українці співуча нація заходи 21.02 це в котре довели. В нелегкий для країни час заходи, які направленні на популяризацію української мови стали невід’ємною частиною виховання молоді. У справі формування і захисту нашого інформаційного простору важливим є створення умов для поширення власного культурного продукту, зокрема українською мовою. Це складне завдання, у виконанні якого беруть участь Президент України, Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Держкомтелерадіо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, освіта, громадські організації, інтелектуальні центри, митці, активісти. Мова – це наше автентичність. Говоріть українською!

bottom of page