top of page

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА НА БАЗІ ЗЗСО №27


18 жовтня 2018 року відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради (директор Онищенко Т.Я.) на базі СЗШ№27 (директор Маслєніков Р.В.) відбувся семінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва за темою: «Роль мистецьких засобів у формуванні світогляду особистості».

В теоретичному блоці методист методичного кабінету ДзГП Бабенко М.М. підкреслила актуальність питання формування особистості на уроках предметів художньо-естетичного напрямку. Директор СЗШ№27 Маслєніков Р.В. презентував діяльність навчального закладу, ознайомив з питанням створення в закладі сприятливого освітнього середовища для розвитку школярів. Заступник директора з НВР Бєлуха О.Ш. доповіла про систему роботи закладу, спрямовану на формування творчої особистості на уроках предметів художньо-естетичного напрямку, надала характеристику діяльності вчителя образотворчого мистецтва Рибіної О.Л.

Різнопланово було представлено практичний блок семінару. Учасники семінару-практикуму взяли участь: у в створенні ескізів розпису стін навчально-виховного комплексу ( в рамках проекту формування освітнього середовища НУШ, в майстер-класі «Чарівна ниточка» (вчитель початкових класів Мельничук І.Г.), який зацікавив учасників семінару-практикуму запропонованими формами роботи з учнямипочаткових класів на уроках образотворчого мистецтва в умовах впровадження НУШ. Психологічний тренінг «Вплив на особистість засобами мистецтва» надав можливість гостям семінару навчитися проводити діагностику емоційного стану за створеними малюнками. Виставку творчих робіт учнів закладу презентувала вчитель образотворчого мистецтва Рибіна О.Л. Захід«Жива картина» підготовлений закладом справив незабутнє враження на глядачів. Учасники семінару мали нагоду ознайомитися з експозиціями шкільного музею історії селища Романково та архітектурним комплексом Свято-Покровсько-Михайлівського жіночого монастиря.

Під час аналітичного блоку було проведено обмін думками учасників семінару, які відзначили високий рівень проведених заходів.

bottom of page